r
Nosalty Logó

Csőben sült hal steakburgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Csőben sült hal steakburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hal

Burgonya

Összesen 1518 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hal

Burgonya

Összesen 6070 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hal

Burgonya

Összesen 191 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    134.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1583.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    550 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    5002 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    9579 micro
Összesen 1518 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157 g

Zsír

  • Összesen
    539 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    230 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6333.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1577 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    679 mg
  • Foszfor
    2451 mg
  • Nátrium
    1376 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1925.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2752 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    188 mg
  • C vitamin:
    341 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    2201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    871 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1071 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    20006 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    38314 micro
Összesen 6070 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    242 micro
  • Lut-zea
    1202 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Hal

Burgonya

Elkészítés

Hal

  1. A sajtot lereszeljük, és elkeverjük a tojással, tejszínnel és a felaprított petrezselyemzölddel.
  2. A fokhagymát áttörjük, és elkeverjük a kiolvasztott parajkrémmel. Szezonban használjunk friss spenótot, amit csak meg kell szórni az áttört fokhagymával.
  3. A paradicsomok bőrét keresztben bevágjuk, és 15-20 másodpercre forrásban lévő vízbe tesszük, majd hideg vízbe mártjuk. Lehúzzuk a héját, és karikára szeleteljük. Vagy használjunk hámozott paradicsom konzervet.
  4. Egy jénai tálat vagy tepsit kenjünk ki vajjal, belerakjuk a halfilé felét, fűszerezzük sóval, borssal.
  5. Rátesszük a zúzott fokhagymával elkevert parajt és utána a paradicsomszeleteket. Végül a maradék halat is rátesszük, sózzuk, borsozzuk.
  6. Az egészre ráöntjük a tejszínes sajt keveréket, a tetejére morzsoljuk a megmaradt vajat. 200 fokon sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép aranyszínű lesz.

Burgonya

  1. A krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk, a nagyobbakat félbevágjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük.
  2. Tálaláskor egy pici vegetával megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8100
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült hal steakburgonyával
Ligeti Károly 129 recept

A halat sokféle zöldséggel szeretem. Bármilyen variáció egy újabb íz a halas ételek között. Ez a paradicsomos spenótos is a legjobbak közé tartozik, persze csak annak, aki szereti.

Hozzávalók

Hal

Burgonya

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?