r
Nosalty Logó

Csőben sült besameles brokkoli és karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
sun.flower.5
Csőben sült besameles brokkoli és karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A zöldségekhez

A besamel mártáshoz

Összesen 599 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A zöldségekhez

A besamel mártáshoz

Összesen 2393 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A zöldségekhez

A besamel mártáshoz

Összesen 101 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1752.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    1003 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1077 micro
Összesen 599 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    179.9 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7008.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    1663 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1080 mg
  • Nátrium
    4011 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    913 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    411 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    365 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    992 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1274 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4308 micro
Összesen 2393 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

A zöldségekhez

A besamel mártáshoz

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. A karfiolt és a brokkolit feldaraboljuk, ételízesítős vízben puhára főzzük, de ügyeljünk, hogy ne főzzük túl, mert akkor szétesik. Szűrőben csepegtessük le. A főzőléből tegyünk félre a besamelhez.
  2. A tarját vágjuk tetszőlegesen csíkokra vagy kockákra, és az átlagnál több olaj felhasználásával pirítsuk ropogósra; sóval, borssal fűszerezzük.
  3. A besamel elkészítése a hagyományostól annyiban térjen el, hogy a zöldségek főzővizéből egy merőkanálnyit adjunk a mártáshoz, ez még ízletesebbé teszi a mártásunkat, de ügyeljünk az arányokra, ne hígítsuk túl.
  4. A zöldséget rétegezzük a tepsi aljára, öntsük rá a besamelt, ezután szórjuk meg egyenletesen a tarjadarabokkal, és a zsiradékot is oszlassuk el egyenletesen a tepsiben, ez még jobb ízt ad majd az ételek. Végül evőkanállal adagoljunk tejfölpöttyöket a halom tetejére,reszeljünk rá sajtot, és mehet is be a sütőbe.
  5. Csak a sajt pirulásáig süssük, mivel előfőzött alapanyagokról van szó, ez idő alatt kellőképpen összeérnek az ízek is.
  6. Rizskörettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 524
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 60281
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült besameles brokkoli és karfiol
sun.flower.5 14 recept

A család állandó kedvence.  A lépések összehangolhatósága és a gyors elkészítés miatt kezdők is bátran belefoghatnak, garantált sikerük lesz. 

Hozzávalók

A zöldségekhez

A besamel mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?