r
Nosalty Logó

Csőben sült amur salátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csőben sült amur salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hal elkészítése

A saláta elkészítése

Összesen 1072 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hal elkészítése

A saláta elkészítése

Összesen 2141 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hal elkészítése

A saláta elkészítése

Összesen 116 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3494.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1212 mg
  • Nátrium
    1139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    1616 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    2706 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4182 micro
Összesen 1072 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    125.1 g

Zsír

  • Összesen
    114.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6989.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1744 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    2425 mg
  • Nátrium
    2278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1156.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    816 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    3231 micro
  • K vitamin:
    509 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    562 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    218 micro
  • β-karotin
    5412 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    8364 micro
Összesen 2141 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    279 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

A hal elkészítése

A saláta elkészítése

Elkészítés

A hal elkészítése

  1. A kifilézett és beirdalt amurdarabokat sózzuk, borsozzuk, és félrerakjuk őket egy jó órára.
  2. A kenyeret - félrozsosat ajánlok - 1x1 centis kockákra vágjuk, majd egy keverőtálba tesszük. Hozzáadunk egyforma mennyiségű (kb. 5-5 dkg) parmezánt és bazsalikomos-paradicsomos félkemény sajtot. Megszórjuk egy jó teáskanál oregánóval, és összeforgatjuk.
  3. Egy jénai tálat kikenünk vajjal, megcsöpögtetjük citromlével, majd ráfektetjük a halszeleteket. Egy fél csokor bazsalikomot durvára vágva rászórunk a halszeletekre, majd ezt is megcsepegtetjük egy kis facsarás citromlével. Ezután a tetejére halmozzuk a kenyeres-sajtos keveréket, és jócskán meglocsoljuk olívaolajjal.
  4. Az 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük a halat. Nem kell stopperolni! Ha bekukkantunk a sütőbe, és aranybarna a kenyeres bunda (mint a pirítós kenyér), akkor tálalható.

A saláta elkészítése

  1. A jégsalátát csíkokra vágjuk, a paradicsom lágy részét kiszedjük - csak a húsos kell - a húsos részét összevágjuk. Összekeverjük a jégsalátával és a rukkolával. (Én speciel fokhagymás-rozmaringos fűszerolajat használok, de sima olívaolajjal, a citrom levével és mézzel megcsorgatva a saláta - amolyan Ramsay-sen - KÉSZ! :)) Ezt a hal előkészítése után végezzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10290
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 01.

Ajánló

Frissen tálaljuk, és ha vallásunk, életmódunk, életkorunk engedi, egy könnyű Sauvignon Blanc-al fogyasszuk! Szuperkönnyű étel. Az izlelőbimbóorgazmus garantált! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az utóbbi időben a szárazföldi lények helyett a vízlakókat kezdem preferálni. Vasárnapi ebéd gyanánt találtam a hűtőben egy kis amur filét, és eszembe jutott egy digós recept. A fejemben körvonalazódni látszódott egy zseniális, könnyű ebéd! 

Hozzávalók

A hal elkészítése

A saláta elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!