r
Nosalty Logó

Csirkés-répás töltött karalábé

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkés-répás töltött karalábé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 318 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1274 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 52 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    956.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    874 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    8008 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    854 micro
Összesen 318 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3824.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    1515 mg
  • Nátrium
    1091 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1701.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3498 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    642 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    795 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    32031 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    3418 micro
Összesen 1274 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    1308 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 52 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karalábékat meghámozzuk, és karalábévájóval kikaparjuk a belsejét, hogy csak egy szép vékony, kéreg maradjon, amibe belerakjuk a tölteléket. A kikapart belsőt a fazék aljára helyezzük. Ez segít, hogy ne égjenek le a karalábénk.
  2. A répánkat megpucoljuk, lereszeljük. A hagymánkat szintén megpucoljuk, és apróra vágjuk. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk. Kevés olajat felforrósítunk, a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a répát és az áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Végül hozzáadjuk a csirkemellet, az aprított petrezselyemzöldet és egy deci tejszínt.
  3. Az így összeállt masszát beletöltjük a karalábéba. A karalábékat a fazékba helyezzük, majd a maradék tejszínnel és egy kis alaplével felöntjük a fazekat. A karalábékat puhára főzzük olyan 25-30 perc alatt.
  4. A kész karalábékat egy tányérra szedjük. A megmaradt tejszínes léből és az alján lévő karalábé aprólékból mártást készíthetünk hozzá! Leturmixoljuk, leszűrjük, és kevés keményítővel mártássá sűrítjük, de ha elég sűrű a leturmixolt mártásunk, erre nincs is szükség! Pici paradicsompürével és fűszerpaprikával is ízesíthetjük.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1642
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pofonegyszerű és végtelenül finom...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek