r
Nosalty Logó

Csirkés mexikói rúd

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Csirkés mexikói rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1757 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    1884 micro
  • β-karotin
    5280 micro
  • β-crypt
    171 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1920 micro
Összesen 439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    166.5 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3787.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    2050 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1381 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2609 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    424 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    1367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    7535 micro
  • β-karotin
    21119 micro
  • β-crypt
    682 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    7678 micro
Összesen 1757 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    401 micro
  • β-karotin
    1123 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót és a karikára vágott sárgarépát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. Olajon megdinszteljük a megpucolt és felkockázott hagymákat, megpirítjuk rajta a felkockázott csirkemellet.
  3. Kivajazott, 1 ek zsemlemorzsával meghintett sütőformába öntjük a csirkével összekevert zöldségeket, és a felkockázott paprikákat.
  4. Végül ráöntjük a felvert tojásokat, óvatosan elkeverjük.
  5. Készre sütjük, majd a formából kiborítjuk. Miután kihűlt, szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2219
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkés mexikói rúd
Salamon Csilla 1202 recept

Húsvétkor ez volt az egyik étel, ami az asztalra került.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek