r
Nosalty Logó

Csirkés lasagne 2. -zöldséges

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Redy
Csirkés lasagne 2. -zöldséges
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakottashoz

A tejszínes mártáshoz

Összesen 1224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakottashoz

A tejszínes mártáshoz

Összesen 4898 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakottashoz

A tejszínes mártáshoz

Összesen 129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1965.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    174 micro
  • β-karotin
    1054 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 1224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    212.3 g

Zsír

  • Összesen
    219.2 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7861.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    450 mg
  • Kálcium
    1674 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    588 mg
  • Foszfor
    2830 mg
  • Nátrium
    2262 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1806.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1589 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    436 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    439 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1643 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1207 micro
  • α-karotin
    698 micro
  • β-karotin
    4217 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    5981 micro
Összesen 4898 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    407 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

A rakottashoz

A tejszínes mártáshoz

Elkészítés

A rakottashoz

  1. A hagymát apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a darált csirkehúst és a szeletelt gombát. Nagy lángon kevergetve pirítjuk kb. 5 percig, közben a zúzott fokhagymát is beledobjuk.
  2. A paradicsomot közben meghámozzuk (szükség esetén forró vízbe mártjuk előtte), és apró kockákra vágjuk.
  3. A húsos ragut sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a paradicsomkockákat, együtt még 5 percig tovább főzzük.
  4. A mártáshoz a vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és fokozatosan adagolva a tejet, a húslevet és a tejszínt. Folyamatosan kevergetve mártás sűrűségűre főzzük, közben megsózzuk, borsozzuk.
  5. A tűzről levéve hozzáadjuk a reszelt sajtot.
  6. Egy akkora tepsit, amibe 4 db lasagnelap pontosan belefér, kivajazunk.
  7. Az aljára sajtos mártást teszünk, majd tésztával befedjük. Erre ismét mártást kenünk, amire a paradicsomos, gombás ragut tesszük.
  8. Az előre megpárolt (vagy vízben előfőzött) brokkolit kisebb darabokra szedjük, és az elterített ragura rakjuk.
  9. Újra tészta következik, és így tovább, míg tart a hozzávalókból. A tetején tészta és sajtos mártás legyen.
  10. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Forrón, kockákra vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 27930
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 04.

Ajánló

A csirkehúst én ízesítettem kevés oregánós fűszerkeverékkel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Príma Konyha egyik régebbi számában volt ez a recept, melyet már régóta terveztem kipróbálni. Most végre elkészült, és az eredmény minden családtagnak ízlett.

Hozzávalók

A rakottashoz

A tejszínes mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!