r
Nosalty Logó

Csirkés burrito

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Blessania
Csirkés burrito
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1108 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2215 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2424.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    845 mg
  • Nátrium
    814 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 1108 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.7 g

Zsír

  • Összesen
    115.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4849.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1061 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1690 mg
  • Nátrium
    1628 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    668 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1577 micro
Összesen 2215 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tortilla lapokat megpirítjuk serpenyőben, majd hagyjuk pihenni.
  2. Egy babkonzerv negyedét konyhai aprító gépbe tesszük, hozzáadjuk a habanero paprikát és egy gerezd fokhagymát, mivel nem chiliszósszal készítettem, így a konzerv levéből is raktam bele egy keveset. Darabkás, jól kenhető péppé daráljuk.
  3. A csirkét 1x1 cm-esre vágjuk, és megpirítjuk egy kevés olajon. A cheddar sajtot lereszeljük.
  4. A tortilla lapokat megkenjük a babos krémmel, szórunk rá egy adag husit, kukoricát, cheddar sajtot, rányomjuk a tömlős sajt egy részét, és a tortilla lap két szélét behajtjuk, majd feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Sajtot szórunk a tetejére.
  5. 150-160 fokos légkeveréses sütőben addig sütjük, míg rá nem pirul a sajt. Salátával és fokhagymás tejföllel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 23866
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Blessania 6 recept

A párommal kedveljük az ehhez hasonló ételeket, azonban én annyira nem preferálom a marhahúst, így jött az ötlet, hogy elkészítem csirkéből, a babot pedig imádjuk, de untuk, hogy egészben kerül mindig bele, így elkészítettem a csípős babkrémet, ami nagyon jól kiegészíti a sajtkrém lágyságát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek