r
Nosalty Logó

Csirkés-brokkolis quesadilla

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Csirkés-brokkolis quesadilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 784 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3134 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2732.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 784 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    219.7 g

Zsír

  • Összesen
    157.3 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10931.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    3008 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    3080 mg
  • Nátrium
    4184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    818.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1435 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    319 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    712 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1322 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1329 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4279 micro
Összesen 3134 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedve pár percre forrásban lévő vízbe dobjuk. Nem főzzük meg teljesen, maradjon roppanós. Ha picit kihűlt, akkor kisebb darabokba vágjuk.
  2. Mind a kétféle sajtot lereszeljük, és összeforgatjuk/keverjük egy tálban.
  3. Az előre lesütött natúr csirkemellet kisebb kockákba vágjuk.
  4. Két tortilla lapot egyik felükön átmelegítünk/pirítunk, ezek lesznek a quesadilla belső felei.
  5. Az egyik torilla lap sült felére sajtot, csirkekockákat és szeletelt brokkolit szórunk, majd újból egy kis sajtot, és ráborítjuk a másik tortilla lapot a sült felével. Így mehet vissza a teflon serpenyőbe közepes hőfokon először az egyik oldalán, majd átforgatva a másik oldalán sülni. Akkor tökéletes, ha a sajt jól megolvadt a közepében, és összeragasztotta a két lapot. (Ezt a sütési folyamatot ismételjük meg még annyiszor, ahány főre főzünk.)
  6. A kész quesadillát tányérra húzzuk, négy szeletbe vágjuk, paradicsom salsával és guacamoléval tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 303
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12715
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tortillát nagyon gyakran készítek. Csirkével vagy pulykával, sok salátával nagyon finom és gyorsan elkészül. Quesadillát viszont - valami miatt - csak nagyon ritkán tálalok. Nem értem miért, hiszen a sült sajt már magában megér egy misét. Legutoljára ez a brokkolis változat olyan jól sikerült, hogy úgy gondolom, mától gyakrabban eszembe fog jutni a mexikói csoda.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!