r
Nosalty Logó

Csirkés-brokkolikrémes cannelloni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Auringonkukka
Csirkés-brokkolikrémes cannelloni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A zöld szószhoz

A fehér szószhoz

Összesen 1091 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A zöld szószhoz

A fehér szószhoz

Összesen 4369 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A zöld szószhoz

A fehér szószhoz

Összesen 167 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2139.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1088 micro
Összesen 1091 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    257.9 g

Zsír

  • Összesen
    221.2 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    946 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8556.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    416 mg
  • Kálcium
    1876 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    3404 mg
  • Nátrium
    2293 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1558 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    291 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    343 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1047 micro
  • Kolin:
    792 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1258 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1315 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4351 micro
Összesen 4369 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A zöld szószhoz

A fehér szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben 20 perc alatt puhára főzzük.
  2. Eközben az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a szalonnát és addig sütjük, míg zsírjára nem pirul.
  3. A csirkemellet nagyon apróra (1 cm-es kockákra) vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymás szalonnához.
  4. Ezután következik a zúzott fokhagyma, majd enyhén sózunk-borsozunk.
  5. A puhára főzött brokkolit leszűrjük, majd a főzőtejszínnel együtt krém állagúra turmixoljuk. Hozzáadjuk a csirkéhez.
  6. A zöld szószt pár perc alatt összeforraljuk a csirkével, majd liszttel behabarjuk. Ha kész, félretesszük hűlni, amíg elkészítjük a fehér szószt.
  7. A fehér szósz nagyon hasonló a besamell mártáshoz, de valamivel hígabb: Egy kis edényben a vajat felolvasztjuk, majd belekeverjük a lisztet és nagyon lassú tűzön pirítani kezdjük. Az előzőleg felmelegített főzőtejszínt apránként hozzákeverjük (állandó keverés). Amikor már sima a szószunk, a meleg vizet is belekeverjük. A levesalapot 1-2 perc alatt felolvasztjuk a szószban, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítünk. (ha úgy érezzük, túl sűrű a mártás, még vízzel hígíthatunk). A szószra fedőt teszünk és melegen tartjuk.
  8. A brokkolikrémes-csirkés szószt habzsákba töltjük (nem teszünk rá semmilyen kinyomócsövet, vagy a legnagyobb lyukút használjuk, hogy kiférjenek a csirkedarabok).
  9. A zöld szószt egyenként a cannellonnikba töltjük, és a cannellonikat egymás mellé fektetjük egy tűzálló tepsibe. Ezt addig csináljuk, míg a cannellonni el nem fogy, vagy a tál meg nem telik a töltött cannellonival.
  10. A cannellonikat leöntjük a forró fehér szószunkkal, igyekezzünk, hogy mindenhova egyformán kerüljön. (Itt fontos, hogy a fehér szószunk elég híg legyen, hogy alulra-felülre jusson belőle.)
  11. Reszelt sajtot reszelünk a tetejére, és a tálat alufóliával fedjük be. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6861
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 09.

Ajánló

Száraz fehérbort ajánlanék italnak. Valljuk be, ez egy igazán pepecselős munka, ami a cannellonik töltögetését illeti, így aki ettől meg akarja kímélni magát, adhatja a szószt bármilyen más olasz tésztához is (pl. penne kiváló).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkés-brokkolikrémes cannelloni
Auringonkukka 61 recept

Régóta vágytam már cannellonira, mert nagyon finom és különleges tészta. A recept a saját kis agyamból pattant ki :)

Hozzávalók

A tésztához

A zöld szószhoz

A fehér szószhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek