r
Nosalty Logó

Csirkeraguleves lestyánnal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Csirkeraguleves lestyánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 538 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2156 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 57 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    813.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    635 micro
  • β-karotin
    1828 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1909 micro
Összesen 538 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    157.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4359.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    2233 mg
  • Nátrium
    795 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    3253.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1045 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    584 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    2539 micro
  • β-karotin
    7313 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7638 micro
Összesen 2156 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 57 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd az ugyancsak apróra vágott fokhagymát.
  2. Ezután beletesszük a húst, borssal meghintjük, és fehéredésig pirítjuk.
  3. Időnként megkeverjük, majd hozzáadjuk a borsót, a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, meghintjük pirospaprikával és sóval, pici vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk.
  4. Ha megpuhult, felöntjük 2 liter vízzel, ha szükséges, sózzuk, felforraljuk. Beleöntjük a tésztát, és puhára főzzük.
  5. A tejszínben elkeverjük a keményítőt és lestyánt, kevés forró levest merünk rá, simára keverjük, majd a forrásban lévő leveshez adjuk. Első rottyanásig főzzük, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 12482
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkeraguleves lestyánnal
Ligeti Károly 129 recept

A lestyán az erdélyi konyha elengedhetetlen fűszere a csombor mellett. A petrezselyemhez hasonló, de attól karakteresebb illatú és ízű fűszernövény. Levesek, saláták, diétás ételek és italok fűszerezésére alkalmas, de intenzív íze miatt csak keveset kell használni belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek