r
Nosalty Logó

Csirkepaprikás 8. - bakonyias

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Csirkepaprikás 8. - bakonyias
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 601 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3604 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 601 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221.8 g

Zsír

  • Összesen
    265.5 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1001 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4444.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    616 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    2361 mg
  • Nátrium
    879 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1742.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    971 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    797 mg
  • Retinol - A vitamin:
    902 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 3604 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    90 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkét feldaraboljuk (a combokat ketté, a mellet 4-6 db-ba vágjuk), kb. azonos méretű húsdarabok legyenek.
  2. A felaprított hagymátmegpirítjuk az olajban, rányomunk 2 gerezd fokhagymát, majd rátesszük a hús.
  3. Fehéredésig folyamatosan kevergetve sütjük, megszórjuk a pirospaprikával. Kevés vizet öntünk alá, mellédobjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, fűszerezzük, és majdnem készrefőzzük. Lehetőleg közben többször pirítsuk le, és kevés vizet öntsünk alá ilyenkor.(Bár ez a bolti csirkék esetén nem nagyon lehetséges, mert túl sok vizet engednek ki.)
  4. Hozzáadjuk a cikkekre szelt gombát, rányomjuk a többi fokhagymát, és készre főzzük.
  5. Tejfölben elkevert liszttel sűrítjük, összeforraljuk, utána ízesítünk, ha kell.
  6. Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14365
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem két dolgot mond minden olyan kérdésemre, hogy: "mit főzzek? mit ennétek?" Az egyik a bakonyi sertésszelet, a másik a tejfölös csirke. Így egyben megoldottam :), és jöhet a többiek kívánsága.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek