r
Nosalty Logó

Csirkemelles rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Csirkemelles rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 693 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1119.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    550.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 693 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    156.8 g

Zsír

  • Összesen
    161.8 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4476.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    967 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    2311 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2200.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1115 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    380 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    2044 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1296 micro
Összesen 2766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    257 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk.
  2. Rátesszük a felszeletelt hagymát és a gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. Héjában megfőzzük a burgonyát, majd megtisztítjuk.
  4. Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, beleszeleteljük a burgonya felét. Ráöntjük az egyik nagy pohár tejfölt. Rátesszük a gombás-hagymás húst, majd rászeleteljük a paprikát és a paradicsomot.
  5. Befedjük a maradék burgonyával, és ráöntjük a másik nagy pohár tejfölt, amibe előtte már elkevertünk 1 tk őrölt pirospaprikát.
  6. Reszelt sajttal megszórjuk, és sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13810
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemelles rakott burgonya
Salamon Csilla 1202 recept

Nagyon finom, minden jót bele egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek