r
Nosalty Logó

Csirkemell zöldspárgával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Csirkemell zöldspárgával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 555 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1109 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 81 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    967 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1092 micro
Összesen 555 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    884.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    1934 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    2183 micro
Összesen 1109 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    283 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 81 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, tisztítjuk, majd hosszában kettévágjuk. A paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, vékony cikkekre vágjuk. A rozmaringot megmossuk, jól lecsöpögtetjük.
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  3. A húst megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk. A csirkemell filéket a csontról levágjuk, sóval, borssal fűszerezzük.
  4. Egy tűzálló tálat kevés olajjal kikenünk. A húst, a hagymát, fokhagymát és a rozmaringot a tálba rakjuk, meglocsoljuk a maradék olajjal.
  5. Betoljuk a forró sütőbe, és 15 percig sütjük. Majd hozzáadjuk a paradicsomot és a spárgát, felöntjük a borral. Sóval, borssal ízesítjük, és további 25-30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9319
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én most a paradicsomot a spárgával együtt adtam a húshoz, de szerintem elegendő az utolsó 15 percben hozzáadni. Rozmaringos pirított burgonyával vagy ciabattával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek