r
Nosalty Logó

Csirkemell napraforgómaggal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Csirkemell napraforgómaggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A csirkemell pácolásához

A bundázáshoz

A sütéshez

Összesen 1171 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A csirkemell pácolásához

A bundázáshoz

A sütéshez

Összesen 7025 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A csirkemell pácolásához

A bundázáshoz

A sütéshez

Összesen 290 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1745 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    665 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 1171 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    311.2 g

Zsír

  • Összesen
    565.3 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    239 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    186 g
  • Koleszterin
    1406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10470.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    381 mg
  • Kálcium
    2673 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    697 mg
  • Foszfor
    3991 mg
  • Nátrium
    2686 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    872.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    217 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    513 micro
  • Kolin:
    1328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    683 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2404 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3508 micro
Összesen 7025 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

A csirkemell pácolásához

A bundázáshoz

A sütéshez

Elkészítés

A csirkemell pácolásához

  1. A megmosott csirkemelleket felszeleteljük, enyhén megklopfoljuk, és a fokhagymás tejben hagyjuk lehetőleg egy éjszakát.
  2. Másnap a tejből kivett húsokat leszárítjuk, bedörzsöljük a fűszerekkel,meglocsoljuk a citromlével, és fél órát állni hagyjuk.
  3. Ezalatt elkészítjük a panírt. A tojásokat felverjük, hozzáadjuka szükséges dolgokat (a liszt kivételével), és jól összekeverjük.
  4. A csirkemell-szeleteket lisztben megforgatjuk, belemártjuk a tojásos masszába, és mérsékelten forró olajbanmindkét oldalukon 5-5 percig sütjük.
  5. A megsült szeleteket konyhai papírtörlőre szedjük,hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5473
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 10.

Ajánló

Nálunk vajon párolt zöldség, zöldséges rizs és zöldsaláta volt a köret, de nagyon jól illik hozzá szerintem a krumplipüré és bármilyen más köret is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk minden bundázott húsétel a kedvencek közé tartozik. A napraforgó sincs száműzve a családban :-), ezért a kettő ötvözete sem lehet  rossz. Kipróbáltam, ez egy kicsit izgalmasabbra sikeredett a megszokottaknál. Nagyon finom, új ízzel ajándékozta meg a csirkét és bennünket is.:-) Ha van időnk előző este előkészíteni a tejben pácoláshoz, akkor nagyon gyorsan elkészíthető másnap az ebéd.

Hozzávalók

A csirkemell pácolásához

A bundázáshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?