r
Nosalty Logó

Csirkemell Dubarry módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Csirkemell Dubarry módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A karfiolos húshoz

A mártáshoz

A tetejére

Összesen 969 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A karfiolos húshoz

A mártáshoz

A tetejére

Összesen 1940 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A karfiolos húshoz

A mártáshoz

A tetejére

Összesen 106 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2933.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    1535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 969 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.2 g

Zsír

  • Összesen
    114.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5867.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    894 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1545 mg
  • Nátrium
    3069 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    686.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    550 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    857 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 1940 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

A karfiolos húshoz

A mártáshoz

A tetejére

Elkészítés

A karfiolos húshoz

  1. A karfiolt rózsáira szedve sós vízben megfőzzük. (Én mirelitet használtam, forrásban lévő vízben csupán pár percig kell főzni, maradjon roppanós!)
  2. A csirkemelleket először középen, hosszában 2 részre vágjuk, majd vízszintesen is elvágjuk őket, hogy szép vékony szeleteket kapjunk.
  3. Mindkét oldalukat meghintjük sóval, frissen őrölt borssal, kevés liszttel, majd nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, és oldalanként 3-3 perc alatt elősütjük őket.
  4. A serpenyőben maradt olajat átöntjükegy tűzálló tálba,kikenjük vele, és az elősütött húsokat egy rétegben belefektetjük.
  5. Előmelegítjük a sütőt.
  6. A mártáshoz a vajat felforrósítjuk, aranysárgára pirítjuk benne a lisztet, és a tűzről levéve simára keverjük az apránként hozzáadott tejjel.
  7. Visszatesszük a tűzre, és kis lángon besűrítjük.
  8. Mikor kissé kihűlt, sózzuk, borsozzuk, és beledolgozzuk a tojássárgákat és a sajtot.
  9. A hússzeletek tetejét beborítjuk a tarjaszeletekkel, tetejére rendezzük a karfiolrózsákat, óvatosan leöntjük az egészet a mártással, és végül megszórjuk a reszelt sajttal.
  10. 25-30 percre betesszük a forró sütőbe, a végén pár perc alatt rápirítjuk a sajtot.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 411
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 70871
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ideális hétköznapi vacsora legyen (akár) előre összeállítható, gyors és praktikus (lehetőleg a körettel se kelljen külön bíbelődni). Ez a régi, klasszikus recept mindezt tudja, így csillagos ötösre vizsgázott nálunk! Nagyobb mennyiségben vendégvárónak is tökéletes!

Hozzávalók

A karfiolos húshoz

A mártáshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek