r
Nosalty Logó

Csirkemell Árpád módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkemell Árpád módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirkemell

Köret

Összesen 1025 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirkemell

Köret

Összesen 2049 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirkemell

Köret

Összesen 62 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2550.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    726 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    884 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1256.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 1025 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5101.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1453 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1767 mg
  • Nátrium
    1418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2513.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    836 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    709 micro
Összesen 2049 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Csirkemell

Köret

Elkészítés

Csirkemell

  1. A melleket megmossuk, majd vízszintes irányban kettészeljük, megsózzuk és borsozzuk, majd a kakukkfűről lecsipkedett és összeaprított levelekkel megszórjuk. Ezek után félretesszük, amíg a köretet előkészítjük. Fontos, hogy a köret főzése és a hús sütése egy időben történjen, hogy a végén egy kellően meleg, friss ételt fogyaszthassunk.
  2. Amint a krumplit odaraktuk főni, a sütőnket 175 fokon előmelegítjük. Én légkeverésest használok alul és felül sütéssel, ezért a rácsokat úgy rendezem el előre, hogy lent és fent is legyen egy belőlük. Miközben a sütő melegszik, vékonyan kivajazunk egy kisméretű tepsit, ami elég a húsokhoz, majd belerakjuk őket, meghintjük az újhagymával, és rárakunk mindegyikre egy-egy vékony szelet szalonnát. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a vizet, lefedjük alufóliával, amit helyenként egy fogpiszkálóval megszurkálunk, és a sütő alsó részébe berakjuk.
  3. Amikor a krumpli megfőtt, kivesszük a húst, és megszórjuk parmezánnal, majd visszatesszük a sütő tetejébe, immár alufólia nélkül.
  4. Amint a krumplival kész vagyunk, kivehetjük a húst, immár tálalásra készen!
  5. Jó étvágyat mindenkinek!

Köret

  1. A krumplit meghámozzuk, majd felkockázzuk. Sós vízben megfőzzük.
  2. Mikor a krumpli kész, a vizet leöntjük róla, majd az előzőleg felaprított bazsalikomot egy kevés vajon megfuttatjuk, lehetőleg enyhén.
  3. Felolvasztjuk a maradék vajat, és krumplival, bazsalikommal összeforgatjuk.
  4. Készen is vagyunk!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1713
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 01.

Ajánló

Amennyiben fel akarjuk dobni az összhangot, desszertnek ajánlom a tiramisut, illetve aki szereti az édes vörösbort, javaslatom a Dankót.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gatyaszíj szorítós időszakban vagyok sajnos, de a jóízű ételt nem venném le a mindennapi étrendemből. Ez a recept az itthon talált alapanyagokból készült, és meglehetősen finom lett! Mielőtt valaki a fűszerezést szárítottal próbálná ki, ne tegye!!! Friss cserepes fűszernövényt a nagy áruházakban biztos lehet kapni, és ha az ember gondosan kezeli, hosszú távon jobban jár vele, mind az íze, mind a jellege miatt. Akkor kezdjünk is neki...

Hozzávalók

Csirkemell

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?