r
Nosalty Logó

Csirkehúsos rizibizi

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Fahéj
Csirkehúsos rizibizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 616 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2466 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1174 micro
  • β-karotin
    3615 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2260 micro
Összesen 616 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    131.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2753.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1620 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    940.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1435 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    839 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1173 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    4694 micro
  • β-karotin
    14458 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    9041 micro
Összesen 2466 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    307 micro
  • β-karotin
    944 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst váltott vízben tisztára mossuk, majd hideg, sós vízbe téve főni tesszük. Ha kész, hideg vízben leöblítjük, hagyjuk jól lecsepegni.
  2. A felkockázott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk.
  3. Ekkor következnek a zöldségek felkarikázva, a borsó és a zúzott fokhagyma. A húshoz adjuk őket, sózzuk, borsozzuk, lefedve, 1/2-1 dl vizet hozzáadva készre pároljuk. Közben néha forgassuk át, hogy le ne kapjon. Végül a felaprított petrezselyemzöldet keverjük hozzá, és rá 1 percre már el is zárhatjuk a lángot.
  4. Ezt a zöldséges húst finoman, de alaposan összekeverjük a főtt rizzsel. Ha szükséges, kis lángon jól átmelegítjük az egészet.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 381
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 51791
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor a gyerekeim kicsik voltak, sose készítettem rizibizit, mert az én gyerekkoromban sem volt szokás otthon, tehát fiatalasszonyként eszembe se jutott. A menzán ettek először olyan rizst, amiben pár szem borsó kereste egymást, ott az volt a rizibizi. Mikor megtudták, mi a neve, három mapig azon nevettek, annyira tetszett nekik ez a fura, inkább egy mesebeli manónak, mint ételnek illő név. Azóta persze itthon is meghonosodott a rizibizi, sokféleképp variálom, mert úgy szeretjük, ha tele van minden finomsággal. A neve viszont azóta is mindig megmosolyogtat bennünket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?