r
Nosalty Logó

Csirke curry szószban Raw konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
RAW
Csirke curry szószban Raw konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 991 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3961 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1815.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 991 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231 g

Zsír

  • Összesen
    150.1 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7262.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    2925 mg
  • Nátrium
    2865 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1410.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1129 micro
  • Kolin:
    778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 3961 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét apró darabokraszeleteljük. A fokhagymát pépesítjük vagy lereszeljük. A burgonyát megpucoljuk, apróra szeleteljük.
  2. A gheeben (de lehet vajat vagy olajat is használni) megdinszteljük a fokhagymát, vigyázzunk, ne égjen le, ne keményedjen meg.
  3. Húzzuk le a tűzről, és tegyük a vajba a curryt, gyömbért, sót, borsot, paprikát és a cukrot. Jól keverjük össze, és tegyük bele az olajat.
  4. Tegyük vissza a tűzre, és alacsony hőfokon 1 percig kevergetjük.
  5. Tegyük bele a csirkét, és közepes hőfokonfőzzük kb 5-7 percig. Sűrűn kell kevergetni, fontos, itt mégne tegyünk bele folyadékot, ugyanis ez a titka a vajpuha omlós csirkének.
  6. Tegyük bele a krumplit, és egy gyors keverés után tegyünk bele kb 1 dl kókusztejet.
  7. Magas lángon kevergessük közben. Ha elkezd rotyogni, akkor lassan adagoljuk a többi kókusztejet a csirkéhez. Fedő alatt kb 12 percig főzzük.
  8. Ha már a krumpli is megpuhult (ezért kell apróra vágni, hogy ne kelljen sokáig főzni) és a csirke is puha, tegyük bele a garam masalát, és keverjük össze.
  9. Keverjük bele a joghurtot, és vegyük le a tűzről.
  10. Várjunk, hogy ne rotyogjon a hús, de még forró, és tegyük bele a citromot, ismét megkeverjük.
  11. Rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5835
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 26.

Ajánló

Mindenkinek!  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saját receptem. Már sokféle curry porral találkoztam:) volt olyan ami nagyon erős csipős volt, volt ami kesernyés lett.....stb. Ez egy enyhe nem csípős curry porből készűlt így a 3 ek egyáltalán nem volt sok. De van itthon olyan currym is amiből még egy kanálnyit sem tennék bele olyan erős. Ha csak most vetted a curryt és még nem főztél vele akkor azért kérlek legyél vele óvatos és természetesen változtas a mennyiségen ízlésedtől függően  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?