r
Nosalty Logó

Csirke curry gombával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
chiyori
Csirke curry gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 378 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1134 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 102 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    270 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 378 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    92 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1703.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1054 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    810 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1134 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk.
  2. A curry pasztát wokban fölmelegítjük, amikor illatozni kezd, megfonnyasztjuk benne a hagymát. (A curry pasztában van olaj, meg só, ezért én nem tettem hozzá.)
  3. Ha megfonnyadt a hagyma, megpirítjuk a csirkét, és hozzáöntünk 1 deci vizet, a kókusztejet, és fedő alatt pároljuk.
  4. Ha megpuhult, hozzáadjuk a konzerv gombát. Ha nagyon híg lenne, 1 evőkanál étkezési keményítővel besűríthetjük. Néhány percig főzzük, és már kész is.
  5. Rizzsel tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1984
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirke curry gombával
chiyori 7 recept

Nincsen különösen sztorija a receptnek. Az eredeti cukorborsóval készült. Mivel azt nem szeretem, gombával helyettesítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek