r
Nosalty Logó

Csirke almával párban sütve

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gabys
Csirke almával párban sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
205 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A kenegetéshez

Összesen 435 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A kenegetéshez

Összesen 1740 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A kenegetéshez

Összesen 89 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 435 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2124.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    934 mg
  • Nátrium
    805 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1079.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 1740 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    93 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A kenegetéshez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkék bőrét lehúzzuk, a forgónál elvágjuk, picit megsózzuk.
  2. A kenegetéshez valókat összekeverjük egy tálban.
  3. Az almát megpucoljuk, magházat kivágjuk, kockákra daraboljuk.
  4. A combokat megkenegetjük, tepsibe rakosgatjuk, köré szórjuk az almát.
  5. Egyenletesen ráöntjük a vörösbort vagy a vizet (érdemes borral sütni, aromásabb lesz, az alkohol elpárolog).
  6. Fóliával letakarjuk, 45 percig sütjük, majd a fóliát levéve még kb. 15-20 percet, míg a leve nagyjából elpárolog.
  • Sütés hőfoka: 205 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4822
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 13.

Ajánló

Krumplipüré, rizs.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lánykámtól tanultam:) Olyan leányzótól, aki igyekezett távol maradni a konyhától (magamra ismertem, elvégre az én lányom:D) Aztán férjhez ment, és gyakran csörgött a teló: "Anyukááám, ezt hogyan kell főzni?" kérdéssel. Mára már ritkábban hangzik el a kérdés, és ez egy igazán jól sikerült családi ebéd lett. Nagyon finom, sülés közben istenien illatozó. Izgalommal várta a véleményünket az első falatok után, de az egyöntetű pozitív kritikát széles mosollyal bezsebelte.:) Hozzá kell tegyem, nem rajongok az almáért, de így nagyon különleges, pikáns ízt kapott. Érdemes kipróbálni.:)

Hozzávalók

A csirkéhez

A kenegetéshez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek