r
Nosalty Logó

Csíráztatott mungóbabsaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Csíráztatott mungóbabsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

a salátához

a pácoláshoz

Összesen 310 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

a salátához

a pácoláshoz

Összesen 2467 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

a salátához

a pácoláshoz

Összesen 228 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 310 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    173.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3021.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    914 mg
  • Nátrium
    1175 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    601.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1371 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    1151 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1713 micro
Összesen 2467 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 228 Kcal

Hozzávalók

a salátához

a pácoláshoz

Elkészítés

a salátához

  1. A mungóbabot átválogatjuk, váltott vízben megmossuk. Éjszakara beáztatjuk háromszoros mennyiségű vízben. Ez egy bögre mungóbab, így három bögre vizet ontunk rá.
  2. Másnap reggel egy tiszta konyharuhát bevizezünk, belerakjuk egy edénybe, amibe kényelmesen elfér majd a bab. Ez lesz a csíráztató "telepünk". Leöntjük az áztató vizet a babról, és a konyharuha egyik felére öntjük, a másik felével pedig betakarjuk. Sötét, meleg helyen 12 órát csíráztatjuk. Én a garázs padlására raktam, de szekrénybe is lehet.
  3. Amikor letelt a 12 óra, akkor bő vízbe felrakjuk főni. Amikor felforr, alacsony lángon 25 percig főzzük. Leszűrjük, és hagyjuk jól lecsepegni. Az utolsó 10 percben hozzádobhatjuk a zsenge zöldbabot, és készre főzzük. Lehet másik edénybe is, de az extra mosatlan.
  4. Miután a babok jól lecsepegtek, tegyük egy jó nagy tálba, ha van, akkor üveg vagy kerámia legyen.
  5. A hagymát vágjuk vékony karikára, és adjuk a babokhoz.

a pácoláshoz

  1. Egy edényben keverjük össze az ecetet a cukorral, a szójaszósszal meg a chiliszósszal. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsük tovább. Adjuk hozzá az olajat, szintén keverjük össze.
  2. Öntsük a pácot a salátára, óvatosan, de alaposan forgassuk össze. Lefóliázva rakjuk a hűtőbe éjszakára, hogy az ízek összeérjenek. Én délután tartottam itt, így lefekvés előtt még egyszer megkevertem a salátát.
  3. A pácot nem fogyasztjuk el, csak a hagymás babot, ezért hagyjuk ilyen sokáig állni benne.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1714
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 24.

Ajánló

Mi fasírt mellé ettük köretnek, jó hidegen, ebben a nagy hőségben.

Receptkategóriák

Csíráztatás. Ti hallottatok már erről? Csíráztassunk magokat, babokat, stb.  Nálunk még a kenyereket is csíráztatott alapanyagokkal készítik. Kicsit hosszadalmas így egy ételt elkészíteni, de érdekes, ahogy "életre kel" az én esetemben a mungóbab, mielőtt nekiállok, hogy megfőzzem.

Hozzávalók

a salátához

a pácoláshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek