r
Nosalty Logó

Csípős zöldséges bolognai csőben sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csípős zöldséges bolognai csőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A besamelmártáshoz

A sütőtál előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 648 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A besamelmártáshoz

A sütőtál előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 3876 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A besamelmártáshoz

A sütőtál előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 159 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1743.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    281 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    5775 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 648 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.3 g

Zsír

  • Összesen
    177.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10461.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    2448 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    2542 mg
  • Nátrium
    4651 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1208.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1436 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1010 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    889 micro
  • α-karotin
    1685 micro
  • β-karotin
    5649 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    34649 micro
  • Lut-zea
    1609 micro
Összesen 3876 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1418 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A besamelmártáshoz

A sütőtál előkészítéséhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A paradicsomokat a tetejükön bevagdossuk, és forró vízbe tesszük pár percre, majd lehúzzuk a bőrüket. Húsukat apróra vágjuk, és levével együtt félretesszük.
  2. A hagymákat és a fokhagymákat apróra vágjuk, a répát lereszeljük. A gombát lecsöpögtetjük.
  3. Egy lábasban kevés libazsírt hevítünk, erre rakjuk a hagymát, a fokhagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a reszelt répát, tovább pároljuk.
  4. A hagymához hozzáadjuk a gombát, a darált húst, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük, majd a húst készre pároljuk.
  5. A meghámozott paradicsomokat hozzáadjuk a húshoz, kevés cukrot hintünk rá, hogy elvegye annak savasságát. Hozzákeverjük a paradicsomsűrítményt, ízlés szerint ketchupot és Erős Pistát. Készre főzzük a szószt.
  6. Bő, olajos, sós vízben az egész spagettiket félkeményre főzzük. Leöntjük róla a főzőlevet, de egy keveset hagyunk rajta, hogy ne száradjon ki a tészta sülés közben. Összekeverjük a tésztát a szósszal és a kukoricával.
  7. Híg besamelt készítünk. Az olajból és lisztből rántást készítünk, amit apránként felöntünk a tejjel. Végül sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót szórunk bele. (A mennyiségek változhatnak; nagyban függ a tej és a liszt minőségétől.)
  8. A sütőtálat kivajazzuk, beletesszük a tésztát, elegyengetjük, és egyenletesen ráöntjük a besamelt. Sajtot szelünk rá, kevés bazsalikommal megszórjuk, és ízlés szerint ketchupot nyomhatunk rá.
  9. Sütőben addig sütjük, míg a sajt rá nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 24x24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3836
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 26.

Ajánló

Ugyanezt az alapreceptet szoktam használni lasagnéhez, de canellonihoz is megfelelő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tinédzserkori első szárnypróbálgatásaim egyike ez az étel. 

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A besamelmártáshoz

A sütőtál előkészítéséhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek