r
Nosalty Logó

Csípős, garnélás paradicsomleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csípős, garnélás paradicsomleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 657 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 32 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1072 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    17978 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 164 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2327 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    1065 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1962.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    596 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    303 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    4287 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    71910 micro
  • Lut-zea
    3393 micro
Összesen 657 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3381 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 32 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fagyasztott garnélát kiolvasztjuk, lecsepegtetjük. Egy serpenyőben a margarint felolvasztjuk, ezen pár perc alatt megpirítjuk a rákokat. Sóval, borssal és frissen facsart, pár csepp lime levével ízesítjük.
  2. Egy lábasban a nagyobb kockára vagy vékony félkarikára vágott lila hagymát az olívaolajon megdinszteljük egy kb. fél pepperoni paprikával, szintén apróra vágva. Amikor a hagyma üvegesre pirult, ráöntjük a sűrített paradicsomot, és folyamatos kevergetés mellett kb. fél percig pirítjuk.
  3. Felöntjük kb. 1,5 l vízzel. A legjobb, ha a leves sűrűségét a sűrített paradicsom és víz aránya adja meg, és nem kell hozzá lisztet adni. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Nem kell édesre csinálni, ez nem az a fajta leves.:) Pár percig forraljuk, és kész is.
  4. Tálaláskor a garnélát a tányérba halmozzuk, ráöntjük a forró levest, és gazdagon megszórjuk apróra vágott friss bazsalikommal.
  5. Tipp: A pepperoni helyett erős pistával is lehet csípőssé tenni, nagyon finom úgy is.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1019
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy hétköznapi leves különleges változata, ami tökéletesen alkalmas arra, hogy bárkit meglepjünk vele :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!