r
Nosalty Logó

Csipkebogyó lekvár Karicától

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
karica
Csipkebogyó lekvár Karicától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1294 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 10350 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 207 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1530.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.1 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    121 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    1085 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    2130 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    11750 micro
  • β-crypt
    2415 micro
  • Likopin
    34000 micro
  • Lut-zea
    10005 micro
Összesen 1294 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12244.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    6770 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    2760 mg
  • Foszfor
    2440 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2528.6 g
  • Cukor
    1101 mg
  • Élelmi rost
    964 mg

VÍZ

  • Összesen
    2346.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    8680 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    234 mg
  • C vitamin:
    17040 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1036 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1240 micro
  • β-karotin
    94000 micro
  • β-crypt
    19320 micro
  • Likopin
    272000 micro
  • Lut-zea
    80040 micro
Összesen 10350 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    341 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1880 micro
  • β-crypt
    386 micro
  • Likopin
    5440 micro
  • Lut-zea
    1601 micro
Összesen 207 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csipkebogyót alaposan megmossuk, két végét lecsipkedjük. Annyi vízben tesszük fel főni, hogy az éppen ellepje.
  2. Miután puhára főtt, aprólyukú paradicsompasszírozón áttörjük.
  3. A masszát visszatesszük a tűzre, s addig főzzük, amíg megfelelő sűrűségű nem lesz.
  4. Hozzáadjuk a kristálycukrot, amellyel forrás (bugyogás) után még 10 percig főzzük.
  5. Forrón üvegekbe merjük, a tetejére teszünk 1/2 kk szalicilt (felbontás után ezt eltávolítjuk róla). Lezárjuk, s meleg dunsztban hagyjuk kihűlni. A 4 kg bogyóból 5 liter lekvár lesz.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8937
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 29.

Receptkategóriák

Gyerekkorom kedvenc lekvárja. Lakóhelyem közelében elég tekintélyes mennyiségben gyűjthető, s ezt évente meg is teszem. A paradicsompasszírozós módszer kevésbé strapás, mint szűrőn áttörni, hamarabb elkészül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek