r
Nosalty Logó

Csíkos tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Csíkos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

A díszítéshez

Összesen 376 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

A díszítéshez

Összesen 751 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

A díszítéshez

Összesen 235 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 376 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1622.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1023 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 751 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 235 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a vízzel dagasztógépbe tesszük, összedolgozzuk (ha nehezen áll össze, legyünk türelmesek, nehogy sok vizet tegyünk hozzá, inkább csak keveset és fokozatosan adagoljuk.
  2. Késes robotgépbe tesszük a marék bazsalikomot, a teáskanálnyi olívaolajat, és összevágjuk, majd ha pépes, hozzáadjuk a tészta kisebbik felét, 2 ek tésztalisztet, és addig forgatjuk, míg zöld nem lesz.
  3. Mindkét tésztát vékony téglalapokká nyújtjuk (ekkor már sima durumlisztet használtam) tésztanyújtógép segítségével 3-4 -es vastagságúra ízlés szerint (ez itt 3-as).
  4. A tésztalapokat egyforma nagyságúra vágjuk, és egymásra fektetjük: 1 zöld, 1 fehér, míg el nem fogynak.
  5. A tésztatoronyból éles késsel leszelünk egy kb. 2 mm-es csíkot, és azt a tésztagépbe összenyomjuk 3-as vastagságúra.
  6. A tésztát tetszőleges formára készítjük, ez most papardelle lett.
  7. Sós vízben 2 perc alatt kifőzzük, leöblítjük hidegvízzel, leszűrjük, tálaljuk, szarvasgombás olívaolajjal meglocsoljuk, vagy amihez kedvünk van.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3336
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 02.

Receptkategóriák

Csíkos tészta
Évi néni 1830 recept

Az egész folyamatot a tisztateszta.blog.hu-n találtam bemutatva. Véletlenül találtam a blogra és teljesen elvarázsolt a két fiatalember művészete, mert ez az. Mivel szeretek házi tésztát készíteni, nem volt kérdés, hogy megpróbálom én is létrehozni ezt a vidám kis tésztát. A szín kérdéses volt, de annyi bazsalikom nőtt az erkélyemen, hogy kínálta magát a lehetőség, fradis tészta legyen. Arról már nem is beszélek, hogy mennyire könnyű a durumliszttel dolgozni. Nem ragad össze, nem kell öblögetni, illetve csak azért tettem, hogy ne főjön tovább. Ha egyenesen mártásba tesszük a durumtésztát, nem kell leöblíteni, mert nem fog összeragadni. Teljesen feldobott ez a kis próbálkozás. Természetesen nem lett olyan szép, mint a tésztamestereké, de első próbálkozásnak megteszi.

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek