r
Nosalty Logó

Csíkos kalács Timcsótól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Timcsó
Csíkos kalács Timcsótól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

Összesen 823 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

Összesen 3287 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

Összesen 327 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 823 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    106.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2232.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    1062 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    539.7 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    96 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 3287 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

Elkészítés

A fehér tésztához

  1. Elkészítjük a fehér és barna tésztarészt külön-külön tálban (tehát két külön edénybe kezdjük a tészta készítést).
  2. A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és kicsit kézzel elkeverjük. Felolvasztjuk a vajat (nem kell teljesen folyósra, elég ha lágy), majd hozzátesszük a fentiekhez. Eddig mindkét rész egyforma.
  3. Az egyik tálba beletesszük a lisztet, pici sót, citromhéjat és aromát, jól összegyúrjuk, egy sűrű tésztát kapunk.
  4. A másik tálban lévő tejhez hozzáadjuk a barna rész hozzávalóit, melyeket előzőleg szárazon összekevertünk: lisztet, kakaóport és pici sót. Mindkét tésztarészt min. egy órán át pihentetjük.
  5. Pihenés után a fehér részt kb. 35-40 cm szélesre és olyan hosszúra nyújtjuk, amekkora ráfér a gyúrólapunkra, majd félretesszük (lisztet ne vagy minimálist használjunk, mert a sok liszttől nem fognak összetapadni a tésztarészek!).
  6. A barna részt is ugyan ekkorára nyújtjuk (minél vékonyabbak a tészták annál szebb lesz a csíkozás), és a fehér tésztára tesszük, mintha az lenne a tölték, és feltekerjük roládnak.
  7. Magunk elé fektetjük a roládot úgy, hogy függőlegesen álljon, és a hajtás vége alul legyen. Majd egy jó éles késsel kettévágjuk hosszában úgy, hogy fent ne vágjuk el teljesen, mert szétesik.
  8. Így két "tésztalábat" kapunk, melyeket óvatosan összecsavarunk, és egy kiolajozott formába tesszük, pihentetjük legalább 1-1,5 órát.
  9. Ha szépen megkelt, akkor sütőbe tesszük 180 fokon kb. 40-45 percig sütjük. A sütés utolsó 7-8 percében levesszük a hőt 150 fokra.
  10. Ha megsült, kiborítjuk a formából, és rácson hűtjük, hidegen szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 386
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 42578
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timcsó 30 recept

Nálunk ez a kalács "A kakaós kalács" reggelire frissensütve vajjal nagyon finom. Ilyenkor előző este elkészítem, hűtőbe teszem, és reggel sütés előtt még egy órát szobahőmérsékleten pihentetem, és azután sütöm. A citromhéj és az aroma elhagyható (de vanília aromával vagy a vaniliarúd kikapart magjával helyettesíthető:)) vagy nélküle is finom). A szögletes őzgerinc vagy formakenyér sütő, amiben sütöm.

Hozzávalók

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

Címlapról ajánljuk

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek