r
Nosalty Logó

Csicserifasírt krumplival sült hagymával dióval

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
ZilkaZil
Csicserifasírt krumplival sült hagymával dióval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 943 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1886 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1300.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    110 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    676 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 943 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2601.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    220 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1352 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 1886 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megfőzzük kevés sós vízben. Mielőtt kész lenne, beleöntjük a csicseriborsó felét, és kissé átmelegítjük azt is. Leszűrjük, és krumplitörővel pépesítjük.
  2. Az olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát. A krumplihoz öntjük. Ugyanebben a serpenyőben kissé megfuttatjuk a lereszelt fokhagymát, a római köményt és a diót.
  3. A krumplihoz keverjük a fűszeres diót, a csicseriborsólisztet, a maradék csicserit és a borsot. Jól összedolgozzuk, és 15 percre hűtőbe tesszük.
  4. Kisebb korongokat formázunk belőle, zsemlemorzsában megforgatjuk, és vékonyan kiolajozott tepsiben, egyszer megfordítva őket, ropogósra sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3365
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 02.

Receptkategóriák

Csicserifasírt krumplival sült hagymával dióval
ZilkaZil 127 recept

A maradék főtt krumpli felhasználása indította a receptet, amiből egy könnyen elkészíthető, tartalmas ebéd lett chilis répasalátával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?