r
Nosalty Logó

Csicseriborsós szósz tepertős gombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Csicseriborsós szósz tepertős gombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A szószhoz

A gombóchoz

Összesen 1016 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A szószhoz

A gombóchoz

Összesen 5077 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A szószhoz

A gombóchoz

Összesen 173 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1504.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    284 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    685 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1303 micro
Összesen 1016 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    249.2 g

Zsír

  • Összesen
    191.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7521.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    2104 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    745 mg
  • Foszfor
    3017 mg
  • Nátrium
    1469 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    593.9 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    97 mg

VÍZ

  • Összesen
    1419.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    470 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    798 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3425 micro
  • Kolin:
    762 mg
  • Retinol - A vitamin:
    816 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    2146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6514 micro
Összesen 5077 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A gombóchoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. Sós, köményes vízben a mirelit kelbimbót megfőzzük, ha kész, leszűrjük.
  2. Olajon a kétféle hagymát kevés sóval fedő alatt megpároljuk.
  3. Ráöntjük a hagymás alapra a kelbimbót, beleöntjük a csicseriborsót, kevés vízzel felöntjük, fűszerezzük, és kis lángonfedő alatt készre főzzük. Közben keverjük meg, kóstoljuk, szükség szerint még utána lehet ízesíteni.
  4. Ha a szósz kész, tegyük bele a lereszelt sajtot, a tejszínt öntsük rá, és összefőzzük. Tálalásig forrón tartjuk.
  5. A burgonyát felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük, a vizet leöntjük róla, és áttörjük.
  6. Belekeverjük a kacsazsírt, a tepertőkrémet, pici őrölt borsot, szükség szerint sót, liszt amit felvesz, és jó alaposan összedolgozzuk.
  7. Kis gombócokat formázunk belőle, és csak akkor kezdjük el a forró, kissé olajos, sós vízben kifőzni, ha már minden gombóc készen van.Pár perc alatt kész. Hamegfő, feljön a víz tetejére, hagyjuk egy picit forrni, majd kiszedjük, alaposan lecsepegtetve.
  8. Az összes gombóc kifőzése utána forró gombócokatés a kész szószt tálaljuk, megszórhatjuk reszelt sajttal is.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2272
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 07.

Ajánló

Zöldséglevest kínáljunk előtte, mert a gombóc miatt tartalmas fogás a második ételünk. Nem volt zöldborsóm, de volt csicseriborsóm, kipróbáltam, bevált, finom. A szósz természetesen még tovább fűszerezhető, változtatható, a kelbimbó is cserélhető, ez csak egy itthoni gyors alapkészletből készített ötlet-recept volt. Aki ezt a szószt és a gombócot mégsem enné együtt, készítsen csak sima gombócot, esetleg tésztát, vagy pároljon rizst hozzá. Akinek a gombóc megfelelő, de nem ezzel a szósszal, akkor piríthat hozzá bacont vagy császárszalonnát, reszeljen hozzá sajtot, és kínálja még tejföllel. Finom bort kínáljunk hozzá, házi szörpöt, ásványvizet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csicseriborsós szósz tepertős gombóccal
Éva-Anyóca 350 recept

A hónap vége fele van, vadászatot indítottam a spájzban és a hűtőben. Találtam kelbimbót, csicseriborsót, burgonyát, tepertőkrémet, kacsazsírt, fűszereket, tejszínt, sajtot... Ez az étel állt össze belőle. Nagyon finom lett.

Hozzávalók

A szószhoz

A gombóchoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?