r
Nosalty Logó

Csicseriborsó-saláta Károly konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ligeti Károly
Csicseriborsó-saláta Károly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 586 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2341 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    774 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    2025 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 586 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    111.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2680.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.3 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    415 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    457 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3096 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    8100 micro
  • β-crypt
    968 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    698 micro
Összesen 2341 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    716 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este a száraz csicseriborsót beáztatjuk, másnap 1 óra alatt puhára főzzük. Ha elkészült, leszűrjük.
  2. Összekeverjük az olajat a citromok levével, a sóval, a zúzott fokhagymával az apró kockára vágott lilahagymával és kápia paprikával.
  3. Hozzáadjuk a csicseriborsót, a felaprított metélőhagymát, és alaposan összekeverjük.
  4. Pár órára hűtőbe tesszük.
  5. Fogyasztható önmagában vagy köretként.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 12838
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 27.

Receptkategóriák

Csicseriborsó-saláta Károly konyhájából
Ligeti Károly 129 recept

Afrikában, Latin-Amerikában és Indiában az egyik fő fehérjetartalmú táplálékforrás. Főleg azokban az országokban nagyon népszerű, ahol nehezen elérhető a húst, mert rendkívül magas a fehérjetartalma. Magyarországon nincs nagy hagyománya, de manapság egyre népszerűbb. Újabban főzelékhez, salátákhoz használják, de levest is készítenek belőle, sőt egyre népszerűbb a csicseriborsókrém, az ún. humusz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek