r
Nosalty Logó

Cseresznyés-túrós kalácskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Omnia Reserve
Cseresznyés-túrós kalácskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A kalácskákhoz

A kenéshez

Összesen 493 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A kalácskákhoz

A kenéshez

Összesen 2955 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A kalácskákhoz

A kenéshez

Összesen 373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.7 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 493 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    137 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3364.3 g
  • Cink
    264 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    206 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1352 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    373.1 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    552 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 2955 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.3 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

A kalácskákhoz

A kenéshez

Elkészítés

A kalácskákhoz

  1. A lisztet elszitáljuk a sütőporral, hozzáadjuk a sót, és elmorzsoljuk a kockára vágott vajjal.
  2. A túrót áttörjük, és a cukorral együtt a tésztához adjuk, belekeverjük a kissé összeaprított cseresznyét, majd alaposan összegyúrjuk.
  3. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, majd 45 centi hosszúságúra sodorjuk őket.
  4. A tésztakígyókat elharmadoljuk, majd hármasával összefonjuk őket.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

A kenéshez

  1. Sütés előtt kenjük le a kalácskákat a felvert tojással.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 802
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cseresznyés-túrós kalácskák
Omnia Reserve 8 recept

Gyorsan elkészíthető puha péksüti - amiért érdemes vasárnap fél órával korábban felkelni! Tökéletes párja az Omnia Reserve Volcanic Valley guatemalai kávéjának.

Hozzávalók

A kalácskákhoz

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!