r
Nosalty Logó

Császármorzsa nopara konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Császármorzsa nopara konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 585 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1172 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 216 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 585 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1149.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.5 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 1172 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 216 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat gondosan szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a lisztet, a cukrot, a vanília aromát, sót, alaposan összekeverjük, hogy teljesen csomómentes legyen.
  2. A habverő legmagasabb fokozatán 2 perc alatt kemény habot verünk a fehérjékből, majd beleforgatjuk a lisztes masszába és átdolgozzuk. (Ha nem vagyunk restek, akkor ezt jobb 1/3-2/3 arányban csinálni. A kisebbik résszel először finoman eldolgozzuk a lisztes tésztát, a második adagot pedig már könnyebben elvegyíthetjük, és a hab sem esik össze.)
  3. A vajat közepes lángon megolvasztjuk egy nagy serpenyőben, és ráöntjük a tésztát, megszórjuk mazsolával és megöntözzük a citromlével. 10 percig sütjük, majd megfordítjuk, és tovább pirítjuk a másik oldalát 2 percig, akkor a fakanál végével apró darabokra szaggatjuk, s közben pirul még kicsit. És készen is vagyunk, tálalható bármivel, amivel a mi kedvencünk!
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4398
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 23.

Ajánló

Én most eperdzsemmel készítettem, de bogyós idénygyümi, baracklekvár, sőt akár nutella is jöhet, tegyen rá mindenki kedve szerint, nem fog megsértődni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

És íme, egy újabb császármorzsa! - gondolhatjátok. Valljuk be, erre nem nagyon tudnék mit felelni, mert igaz, de bizton állíthatom ez a verzió nincs az eddig feltöltött 53 között. :)   Mindig is imádtam ezt a desszertet, akár főételnek is, de sose ment az elkészítése. Gyermekkoromban se nagymamim, se anyukám nem volt nagy császármorzsa rajongó, így nem volt kitől megtanulni, és az utóbbi tíz év próbálkozásai... khmm... ragacsos, égett tésztaként végezték a kukában.   A recept előtt fontos leszögezni, hogy bár ezen mennyei édesség minden formáját szeretem, de rajongásom tárgya a németes/palacsintatészta típusú, és nem a morzsás fajta, mint erre a kép alapján is rájöttetek. És itt jön az egyszerű, kezdőknek is könnyen elkészíthető, belülről kissé puha, de ugyanakkor kívülről megbarnult mennyei manna!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek