r
Nosalty Logó

Csanaki csülök

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Csanaki csülök
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2434 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1008.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 609 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.9 g

Zsír

  • Összesen
    129.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4035.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    2303 mg
  • Nátrium
    1039 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1093.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    759 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 2434 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap ahúst előkészítjük: 2-3 ujjnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, őrölt feketeborssal és majoránnával megszórjuk.
  2. Egy tálba a mustárt, az összenyomott fokhagymát és a paprikakrémet összekeverjük, ezzel kenjük meg a húsdarabokat. A csülök másik oldalát is hasonlóképpen fűszerezzük.
  3. Fóliával lefedjük, és a hűtőbe tesszük.
  4. Másnap: A húst elterítjük egy tepsibe, ésannyi száraz fehérbort öntünkalá, hogy félig ellepje.
  5. Fóliával letakarva rakjuk a sütőbe, és lassú tűzön, kb. 3 óra eltetéigsütjük.
  6. Amikor megpuhult, a fóliát leszedjük, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 210 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 208
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 31425
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 28.

Ajánló

Hagymás főtt burgonyával és kovászos uborkával kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

A csülök és a bor két jó barát. Most sem vesztek össze, sőt újabb barátokat szereztek a vendégek közül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek