r
Nosalty Logó

Csalamádé

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csalamádé
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A zöldségek a csalamádéhoz

A léhez

Összesen 972 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A zöldségek a csalamádéhoz

A léhez

Összesen 3885 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A zöldségek a csalamádéhoz

A léhez

Összesen 40 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12689 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    11777 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.2 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1477.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    589 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    374 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    511 micro
  • β-karotin
    2322 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1532 micro
Összesen 972 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50756 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    1364 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    1572 mg
  • Nátrium
    47107 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    920.9 g
  • Cukor
    658 mg
  • Élelmi rost
    108 mg

VÍZ

  • Összesen
    5910.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    855 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2356 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1494 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1246 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2042 micro
  • β-karotin
    9287 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6127 micro
Összesen 3885 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

A zöldségek a csalamádéhoz

A léhez

Elkészítés

A zöldségek a csalamádéhoz

  1. A zöldségeket uborka gyalun legyaluljuk. (Vagy késsel vékonyan felkarikázzuk.)
  2. A hozzávalókat egy nagy műanyag edénybe tesszük.
  3. A léhez valókat összekeverjük és a zöldségekhez adjuk. (Kellemetlen,csípős szaga lesz, ne hajoljunk fölé!)
  4. Jól elkeverjük, egy terítővel letakarjuk és 2 napig rendszeresen átforgatjuk.
  5. 2 nap elteltével üvegekbe szedjük, levével az üveg nyakáig megtöltjük és lezárjuk.
  • Receptkönyvben: 309
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 88946
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 29.

Receptkategóriák

Egy kicsit megkésve, de még az utolsó pillanatban sikerült elkészítenem a téli csalamádét. A házi uborka mellett ez is nagy sláger nálunk. 2 éves fiam néha főételként falatozik belőle. Ne lepődjön meg senki, hogy a lé csak pár dl. 2 nap alatt annyi levet engednek a zöldségek, hogy pont elég lesz az üvegekbe.

Hozzávalók

A zöldségek a csalamádéhoz

A léhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!