r
Nosalty Logó

Croque madame szendvics

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Croque madame szendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 561 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2247 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 218 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1662.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    839 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 561 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.3 g

Zsír

  • Összesen
    99.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    897 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6649.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1532 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    3355 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    817 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    791 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 2247 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először készítsük el a besamel mártást: ehhez a vajat egy kisebb edényben felolvasztjuk, majd amikor már bugyog, hozzákeverjük a lisztet, és alaposan elkeverjük.
  2. Három részletben felöntjük a tejjel, és ahogy sűrűsödik, mindig csomómentesre keverjük.
  3. Sóval, borssal, szerecsendióval, friss kakukkfűvel és egy kevés mustárral ízesítjük, majd félretesszük kicsit hűlni és sűrűsödni.
  4. A szendvicsek összeállításához megkenjük az egyik szeletet vékonyan dijoni mustárral, erre tesszük a sonkát, majd megkenjük a mártással, megszórjuk kevés reszelt sajttal, és beborítjuk egy újabb szelet kenyérrel.
  5. A tetejét megkenjük újfent mártással, majd megszórjuk sajttal, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
  6. 200 fokra (ha van grill fokozat a sütőben, az a legjobb) előmelegített sütőbe tesszük, és 8-10 perc alatt megpirítjuk, amíg a tetején a sajt szép barnára nem sül.
  7. Közben elkészítjük a tojásokat is. Ha ilyen szép tükörtojást szeretnénk sütni, akkor először üssük a tojást egy finom szűrőbe, amiből lecsoroghat a fehérje "vizes" része. Kicsit mozgassuk meg, majd mehet egy kevés olajjal, közepes lángon felhevített serpenyőbe. Fontos, hogy a serpenyő csak annyira legyen forró, hogy gyorsan megszilárduljon rajta a fehérje, de ne kezdjen el bugyogni.
  8. Közepes/alacsony lángon addig sütjük, amíg szinte teljesen meg nem szilárdul a tojás, a végén pedig lefedjük, elzárjuk alatt a lángot, és hagyjuk 2-3 percet tovább készülni.
  9. A megsült szendvicseket a tükörtojásokkal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 332
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 31240
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik legfinomabb, francia melegszendvics tükörtojással a tetején!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek