r
Nosalty Logó

Crème fraîche - mangó parfé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Crème fraîche - mangó parfé
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 561 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2246 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 154 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    928 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 561 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    145.3 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1165.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.9 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    647.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    3713 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 2246 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 154 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgákat, a cukorral forró vízfűrdőben körülbelül 10 perc alatt habosra keverjük. A krémet hűlni hagyjuk.
  2. Az egyik mangót meghántjuk, a gyümölcshúst a magról levágjuk, majd pürésítjük.
  3. A crème fraîche-t és a joghurtot a tojásos krémhez keverjük.
  4. A krémet 150 ml formákba töltjük, a mangópürét elosztjuk a krémen, majd egy villával, enyhén elkavarjuk, hogy szép márványos legyen. 12 órára fagyasztóba tesszük.
  5. A másik mangót meghántjuk, a gyümölcshúst vékony szeletekre vágjuk. 12 szeletet félre tesszük. A maradékot pürésítjük.
  6. A formákat kivesszük a fagyasztóból, forró vízbe mártjuk, majd a parfét tányérokra borítjuk kb. 15 percig állni hagyjuk, a mangópürével és a mangószeletekkel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2339
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom, gyümölcsös parfé. A parfémasszát egy hosszúkás edényben is lefagyaszthatjuk, és szeletekre vágva tálaljuk a mangópürével és a mangószeletekkel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek