Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromtorta Timiana konyhájából recept

hozzászólások (8)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

összesen: 925 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

összesen: 3699 kcal

energiatartalom / 100 g *

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

összesen: 264 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nettunderke
nettunderke Tue, 2014-09-02 21:01

Nagyon tetszik a tortad,szeretnem elkesziteni dupla adaggal, csak arra lennek kivancsi hogyha elozo nap keszitem es masnap meg egy orat kocsikazok vele akkor is ilyen marad?

Timiana
Timiana / Timiana Thu, 2014-09-04 15:20

Kedves nettunderke!

Igen, ezt a tortát lehet szállítani, bírja a gyűrdést.
Mivel nem tejszín-alapú a krém nem kell folyamatosan hűteni és ha jó keményre
felverted a royal-icingot szépen megtartja a formáját.
Tedd azért egy stabil dobozba, ne rázkódjon sokat.
üdv.
Timiana

felkaiferencne
felkaiferencne Sun, 2013-04-28 15:21

kedves Timiana!
Ma megsütöttem. Hihetetlenül finom lett. Minden a recet szerint működött! A krém állaga ideális, a máz is szép lett ! 15 percig kevertem. Teljesen bevonta a tortát, selymes fény e lett, es még jól is szeletelhető.
iztos, hogy ezután gyakran fogom sütni, mert semmi extra nem kell hozzá, hamar megvan, szép és fö lséges !!
Kösz a receptet !!

Nyafi
Nyafi Sat, 2012-11-17 01:01

Apum szülinapjára megcsináltam a tortád.. valamiért katasztrófa lett.. a krém folyt, nem akarta felvenni a citromlevet, mikor a cukormázat rátettem... azt hagyjuk is...

Pontosítok, pár óra hűtés... és isteni finom íze volt... igaz, hogy nekem a máz szana- szét folyt, de ettől eltekintve... nagyon finom! :)))

Timiana
Timiana / Timiana Sun, 2012-11-18 18:32

Szia Nyafi!

Gondolkodtam, hogy hogyan folyhatott a krém hiszen minden alkotórésze "kemény".
A besamel kemény, a vaj kemény, a cukor kemény a citromlé pedig nem befolyásolja a 3
nagy alkotórész konzisztenciáját ilyen jelentősen.
Csak arra tudok gondolni, hogy nem hűtötted ki a besamelt és úgy keverted hozzá a
a vajat. Így hűtés után tényleg javulhatott a helyzet.
Ezt a módszert azért nem ajánlom, mert a megolvadt vajnak megváltozik az íze is és a szine is és egy teljesen más krém lesz a végeredmény.
A royal-icingről pedig csak annyit, hogy tényleg sokáig kell verni, amíg a kívánt állapot beáll.
Viszont a végeredmény kárpótol minket. Nagyon szép, fényes, kellemesen vágható
kimondottan "elit" dekorálóanyagot kapunk ami a legexkluzívabb esküvői-tortán is megállja a helyét.
üdvözlettel
Timiana

925
tojás 5 db
cukor 5 ek
finomliszt 5 evőkanál
tej 2.5 dl
finomliszt 1 evőkanál
vaj 20 dkg
cukor 5 ek
citrom 1 db
tojás 1 db
víz 2 ek
porcukor 25 dkg