r
Nosalty Logó

Citromos süti 2.- amíg a sütő bemelegszik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos süti 2.- amíg a sütő bemelegszik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 579 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 2320 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.5 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 579 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2843 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    1244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.9 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    847 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1008 micro
Összesen 2320 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra.
  2. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  3. A következő műveletig betesszük a hűtőbe.
  4. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
  5. Hozzáadjuk a liszttel elkevret sütőport, a vajat, a citrom levét és héját.
  6. Ha a cukor kellően elolvadt, óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot is.
  7. Vajazott-lisztezett tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
  8. Ha kihűlt, a tetejére öntjük a mázat és megvárjuk, míg megszilárdul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x16
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 30148
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 01.

Ajánló

Ez egy kis tepsire való adag. Ha gáztepsit használunk, duplán számoljunk. Ez nem lesz magas sütemény, a képen három darab van egymáson.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sztori nélkül is finom! Az összeállítása nem tart tovább a sütő felmelegedésénél.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!