r
Nosalty Logó

Citromos-spárgás tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Citromos-spárgás tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához (linguine tészta)

A citromos spárgához

Összesen 385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához (linguine tészta)

A citromos spárgához

Összesen 2315 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához (linguine tészta)

A citromos spárgához

Összesen 147 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1337.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    701 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    826 micro
Összesen 385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    94 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    751 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8022.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1642 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1727 mg
  • Nátrium
    4208 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    855.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1090 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    262 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2744 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4956 micro
Összesen 2315 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A tésztához (linguine tészta)

A citromos spárgához

Elkészítés

A tésztához (linguine tészta)

  1. Ha friss tésztát készítünk (én így tettem), akkor a tojásból, sóból, lisztből tésztát gyúrunk, legalább negyed órát pihentetjük letakarva, majd lisztezett deszkánkinyújtjuk, felvágjuk a megfelelő méretűre. Ha kész tésztát használunk, akkor felteszünk egy nagy tésztafőző fazekat telve vízzel melegíteni.
  2. Közben a spárgák keményebb végeit letörjük, és kb. 3 részre szeljük őket átlósan vágva. Megmossuk, lecsepegtetjük.
  3. Ha felforrt a tészta vize, megsózzuk, és amikor újra zubog, akkor beletesszük a tésztát (a friss megfő 2 perc alatt, a készet úgy főzzük, hogy számoljunk le 2 percet abból, amit a gyártó megad, hogy a tészta al dente főjjön meg.)
  4. A fővő tészta fölé egy külön pároló edénybe betehetjük a felvágott spárgákat 3 percre lefedve párolódni.
  5. Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadunk 1 tk sót, a citromhéját, levét és a tejszínt, és máris levesszük a tűzről, melegen tartjuk.
  6. Ha ügyesek vagyunk, pont ekkorra fő meg a tészta, amit azonnal a citromos tejszínes serpenyőbe szedhetünk, és hozzáadhatunk még néhány ek tésztafőzőlevet is.
  7. Ráborítjuk a reszelt parmezánt, összekeverjük, majd jöhetneka spárgadarabok is. Összeforrósítjuk, megszórjuk bazsalikomlevéllel (egyben vagy felaprítva), és már tálalhatjuk is a legfinomabb citromos tésztát.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3720
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos-spárgás tészta
Évi néni 1830 recept

Gyönyörű, zsenge spárga vásárlását követően kutakodtam egy jó recept után. Már nem nagyon tudom hol, de talán a Lifestyle channelen találtam ezt a receptet. Imádoma friss tésztát (készíteni is), még jobban a citromot. Kell ennél több? Bármikor, bármennyit meg tudnék enni ebből a finomságból.

Hozzávalók

A tésztához (linguine tészta)

A citromos spárgához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!