r
Nosalty Logó

Citromos-ricottás ravioli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Citromos-ricottás ravioli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 622 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3730 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 307 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1839.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 622 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.5 g

Zsír

  • Összesen
    188.8 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11035.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    3333 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    2627 mg
  • Nátrium
    4472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1752 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    277 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1675 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    896 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1331 micro
Összesen 3730 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sóval együtt átszitáljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, az olívaolajat és egy-két evőkanál vizet, majd összekeverjük.
  2. Ha a tészta összeállt, további 10 percig dagasztjuk, amíg jó rugalmas nem lesz. Frissen tartó fóliába becsomagoljuk, és egy órát szobahőmérsékleten pihentetjük.

A töltelékhez

  1. A ricottához reszeljük a parmezán sajtot és a citrom héját, és kevés sóval ízesítjük.
  2. A tésztát három részre osztjuk, és egyenként 35x20 centis lapokra nyújtjuk. A tészta egyik felére, két sorban 5-5 adag tölteléket teszünk egymástól 2-3 centire.
  3. A töltelékek közötti tésztafelületet megkenjük vízzel, majd a tészta másik felét ráhajtjuk. A töltelékek közül kinyomkodjuk a levegőt, alaposan összenyomkodjuk a két tésztalapot, és kiszaggatjuk a raviolikat.
  4. Forrásban lévő vízben 2-3 perc alatt kifőzzük a tésztát, majd olvasztott vajban megforgatjuk.

A tetejére

  1. A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a zsályaleveleket, és néhány percig pirítjuk, majd meglocsoljuk a vajjal a készre főtt tésztákat.
  2. Frissen őrölt borssal és reszelt parmezán sajttal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 15639
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Életem első raviolija, de biztos, hogy nem az utolsó. Valamiért szentül meg voltam győződve, hogy tésztanyújtógép nélkül nem lehet elég vékonyra nyújtani a tésztát, de ez nem igaz. Persze jóval nagyobb meló, de érdemes rá időt áldozni, mert össze sem lehet hasonlítani a friss tésztát a szárazzal.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek