r
Nosalty Logó

Citromos habtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Citromos habtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 860 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5165 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    113 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 860 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    262.5 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3936.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    975 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1686 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    647.1 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    678 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2061 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2031 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1254 micro
Összesen 5165 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a krémet készítjük el: a citrom levét és reszelt héját kevés vízzel 1,2 dl folyadékká egészítjük ki, hozzáadjuk a cukrot, és felforraljuk. A keményítőt 3 ek vízzel simára keverjük, és a citromléhez adjuk, és újra felforraljuk. Miután kihűlt, letakarva hütőszekrénybe tesszük 4-5 órára (a torta sütése előtti napon is elkészíthetjük).
  2. A citromos piskótához a tojások fehérjét 5 dkg cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat 5 evőkanál meleg vízzel, a citromhéjjal és a megmaradt cukorral habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a keményítővel, majd beleszitáljuk a tojássárgás masszába. Alaposan elkeverjük majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  3. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral (vagy kivajazzuk), és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben 150 fokon készre sütjük, majd rácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
  4. A (jól lehűtött) tejszínt kemény habbá verjük, majd lassan beleforgatjuk az előzőleg elkészített citromos masszába.
  5. A kihűlt tésztalapot félbevágjuk, és megkenjük a citromos tejszínhab kétharmad részével. Ráhelyezzük a másik tortalapot. A megmaradt krémet rákenjük a torta szélére és tetejére.
  6. Mandulaszeletekkel, citromfűvel díszítjük, és min. 3 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 264
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 28293
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 01.

Receptkategóriák

Citromos habtorta
A kis gasztronauta 142 recept

Frissítő, hűsítő citromtorta, a kánikulában nagyon jól tud esni. Akkor igazán finom, ha már teljesen lehűlt, ezért érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek, és a piskóta is kicsit megpuhuljon.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek