r
Nosalty Logó

Citromos csirkefalatok sajtos bundában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csibedina
Citromos csirkefalatok sajtos bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A csirkéhez

A panírozáshoz

Összesen 910 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A csirkéhez

A panírozáshoz

Összesen 4547 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A csirkéhez

A panírozáshoz

Összesen 270 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1002.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    944 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 910 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    163.5 g

Zsír

  • Összesen
    343.4 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    185 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5012.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1819 mg
  • Nátrium
    1719 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    774.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    93 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    480 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4722 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1106 micro
Összesen 4547 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 270 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A panírozáshoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkemellcsíkokat enyhén sózzuk, borsozzuk, majd egy lefedhető edénybe rakjuk.
  2. Az alaposan megtisztított citromok héját ráreszeljük a húsra, majd rászórjuk az apróra vágott snidlinget.
  3. A húst meglocsoljuk a citromok levével és az olívaolajjal, majd megszórjuk ízlés szerint a tört chilivel.
  4. Alaposan összeforgatjuk, majd lefedjük, és egy teljes éjszakára a hűtőbe rakjuk.
  5. Másnap a hússzeleteket ízlés szerint utánsózzuk és borsozzuk, majd bepanírozzuk: először lisztbe, majd tejjel lazított tojásba, végül a reszelt sajttal elkevert morzsába mártjuk
  6. Forró olajban készre sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10259
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 22.

Ajánló

Főként saláták mellé ajánlom, de fajsúlyosabb köretekkel is tálalható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Mivel egy jó kis pácolt csirkemell mindig jól esik, a snidling pedig épp fénykorát éli a házi fűszereskertben, gondoltam egyet, és összeházasítottam a szintén nagy kedvenc citrommal. Ezúttal kimaradt a méz a pácból, de a citrom és a metélőhagyma a pici chilivel nagyon jó egységet alkotott. Egy éjszakán át dolgoztak a csirkemell csíkokon, és a végeredmény a sajtos bundában kitűnő volt.

Hozzávalók

A csirkéhez

A panírozáshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek