r
Nosalty Logó

Citromkocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromkocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 812 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 3242 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 190 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 812 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    168 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2898.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    1095 mg
  • Nátrium
    1162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    1151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1970 micro
Összesen 3242 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 190 Kcal

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. 8 tojásból piskótalapot sütünk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a liszteket, a sütőport, és hozzáadjuk a felvert fehérjét. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Még langyosan keresztben kettévágjuk.
  2. A krémhez először a tejszínt verjük fel (mindet -5 dl).
  3. A krém további hozzávalóit összekeverjük géppel, és hozzákeverjük a zselatint, majd a legvégén beleforgatjuk a tejszínhab felét (2,5 dl)
  4. A kihűlt, kettévágott lapot megtöltjük.
  5. A tetejét a maradék tejszín felével bekenjük (én egy kis ételszínezővel feldobtam), majd felkockázzuk, és sima fehér tejszínnel egyenként díszítjük. (Tálalás előtt tettem rá egy kis citromfüvet és a cukorvirágokat.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x36
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20498
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 14.

Ajánló

Tipp: Lidl-ös krémtúrót használtam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elég savanykás süti, nem az a tömény, édes jellegű, bár ez is csak a cukrozáson múlik...de én eperöntettel nyakon öntve tálaltam  a másnapi maradékot ...és nagy sikere volt. Nagyon jól összepasszoltak. 12 kocka lesz belőle, ha valakinek ez nem mennyiség, duplán számoljon!

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek