r
Nosalty Logó

Cipőcskés torta marcipánosan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Cipőcskés torta marcipánosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A bevonáshoz és díszítéshez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A bevonáshoz és díszítéshez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3553 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A bevonáshoz és díszítéshez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 220 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    152.4 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3876.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    893 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    1282 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.7 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    846.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    310 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    917 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1467 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1660 micro
  • β-crypt
    373 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1248 micro
Összesen 3553 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A bevonáshoz és díszítéshez

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta hozzávalóiból vizes piskótát sütünk.
  2. Egy négyzet alakút kiszabunk belőle, amit 3 lappá vágunk.
  3. Az őszibarackot a levével összeturmixoljuk.
  4. 4,5 dl sűrítményt lassú tűzön a tejszínízű pudingporral besűrítünk, ha szükséges, cukorral utána ízesítjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk a kihűlt pudingba. Kevés citrom aromával ízesítjük.
  6. A krémmel betöltjük a lapokat, majd a betöltött torta éleit körben levágjuk.
  7. A maradék krémmel vékonyan bekenjük az oldalakat, majd a torta tetejét.
  8. A fondant 1/3-ad részét fehéren hagyjuk, 2/3-ad részét zöldre vagy kékre színezzük. A fehér bevonót vékonyra kinyújtjuk, bevonjuk vele a tortát. A tetejét a kés fokával négyzetrácsosra nyomkodjuk.
  9. A zöld masszából elkészítjük a párna köré a fodrokat, majd fehérből és zöldből megformáljuk a cumit és a cipőcskéket, majd egy kis táblácskát, amire majd apró cukorvirágokból egy egyest formálunk (1 éves szülinap).
  10. A végén az apró cukorvirágokkal és a cukorgyöngyökkel a torta tetejét megdíszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1999
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cipőcskés torta marcipánosan
Olaszné Anci 191 recept

Ennek a tortának a gyönyörű, eredeti változatát az interneten találtam. Nekem a másolat elsőre sajnos csak így sikerült. Már tudnám, hogy készíteném másképp a torta egy-egy részletét, de majd legközelebb! Most a kis Bence unokámnak volt az első szülinapja, és jelképesen ezt a tortát kapta, amit mi fogyasztottunk el. Készült még egy őszibarack sűrítményből, joghurtból és tejszínből, amit ő is megehetett. De őt igazából nem a torta, hanem a szülinapi ajándékai érdekelték.

Hozzávalók

A piskótához

A bevonáshoz és díszítéshez

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?