r
Nosalty Logó

Cipellők

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Skorpió
Cipellők
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 611 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2440 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 362 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 611 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    114.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1285.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.1 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 2440 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 362 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A neten kinézzük a nekünk szimpatikus bébi cipellő szabásmintát.
  2. A plasztik csokit kinyújtjuk, és cipő talpacska formájú alakzatokat vágunk ki késsel.
  3. Beszínezzük a marcipánunkat.
  4. Nagyon rövidke időre belemártjuk a piskótákat a tejben (amit korábban felforraltunk, és lehűtöttünk). Minden darab cipőhöz 2 tallért számoljunk.
  5. Marcipánból kinyújtás után kivágjuk a megfelelő orr-, ill. sarokrészt (a bevonó anyagunkat kb. 2 mm-esre nyújtsuk; így könnyen formázzuk a cipő alakot, de ne kókadozzon, azaz legyen tartása a cipőnek).
  6. Összeállítjuk a cipőcskét (orrát, sarkát a talphoz igazítjuk, óvatosan megnyomkodjuk - legyen "passzos" a cipő), majd rögtön egy már beáztatott tallért az orr rész alá és talp rész fölé nyomjuk.
  7. A cipőhöz tartozó másik tallért a sarokhoz rakjuk (ez is tartást ad a cipőnek).
  8. Kevéske mogyorókrémet (1 csapott ek 4 cipellőhöz) mikróba pár másodperc alatt megolvasztunk, majd kiskanál segítségével és a szabadon lévő piskótákra kanalazzuk a krémünket.
  9. Ha van kedvünk, csatot, gombot, díszt (virág, szív, autó) készíthetünk még a cipellőkre.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15348
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 24.

Ajánló

Babaváró buliba, babaszülinapra, gyerkőcöknek - felnőttelnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cipellők
Skorpió 49 recept

Ezt a cipellőt csak ötletadónak tettem fel, és akár torta tetejét is díszíthetjük vele. Ügyeljünk a készítésnél, hogy jobb és balos lábbelit is szabjunk a cipő alkotórészeiből. A plaszik csoki helyette csak csokiból, marcipánból is kivághatjuk a talpakat, ill. süthetünk linzert is. Ha a hamis marcipánt nem mandula aromával ízesítjük, hanem pl. citrom aromával, akkor vármilyen gyümölcsös töltelékkel készülhet a cipellő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek