r
Nosalty Logó

Cigánylecsó bográcsban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Geleva
Cigánylecsó bográcsban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 721 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 5761 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    280 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    165 micro
  • β-karotin
    865 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    981 micro
Összesen 721 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    255.3 g

Zsír

  • Összesen
    399.9 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6201.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1189 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    749 mg
  • Foszfor
    2920 mg
  • Nátrium
    1122 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.8 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    93 mg

VÍZ

  • Összesen
    5398.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1054 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2237 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    1120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1114 micro
  • Kolin:
    1017 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    1321 micro
  • β-karotin
    6923 micro
  • β-crypt
    140 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    7852 micro
Összesen 5761 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    176 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 77 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felszeleteljük a hozzávalókat a lecsónak megfelelően. A hagymát, paprikát, paradicsomot szeletekre. A szalonnát apró kockákra, a csirkét (mintha pörköltet készítenénk belőle) feldaraboljuk. A káposztát legyaluljuk.
  2. A bográcsban a zsiradékon megpirítjuk a szalonnát, majd a hagymát rátéve kissé megpirítjuk, hogy egy kis színt kapjon. Rányomjuk a fokhagymát, átkeverjük és beletesszük a húst, jól átsütjük. Nem baj, ha egy kis színt kap.
  3. Hozzáadjuk a szelt paprikát, ha egy kicsit megrokkant megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a paradicsom szeleteket.
  4. Fél óra főzés után hozzáadjuk a káposztát és addig főzzük, míg minden megpuhul és a levét szépen elfőtte. Ha kell, utána ízesítünk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 312
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 147
  • Össznézettség: 188546
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 18.

Ajánló

Nem csak szabad tűzön készíthető. Friss, ropogós kenyérrel ajánlom, esetleg kis Erős Pistával megbolondítva, aki szereti a csípőset.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hallottam ezt a receptet valakitől és kipróbáltam. Kellemes, könnyű nyári ételként éltem meg, a bográcsos ételekhez képest nem tűnt nehéznek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!