r
Nosalty Logó

Chorizos édesburgonya-saláta lime-os öntettel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Chorizos édesburgonya-saláta lime-os öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Saláta

Dresszing

Összesen 349 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Saláta

Dresszing

Összesen 1397 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Saláta

Dresszing

Összesen 83 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    15251 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1868 micro
Összesen 349 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    75.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3374.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    1924 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1012.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5105 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    617 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    61004 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7473 micro
Összesen 1397 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    3704 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    454 micro
Összesen 83 Kcal

Hozzávalók

Saláta

Dresszing

Elkészítés

Saláta

  1. A burgonyát meghámozzuk, mossuk, kockákra vágjuk. A kolbászt nem túl vékony szeletekre vágjuk.
  2. Egy tepsit kevés olajjal kikenünk, beleszórjuk a burgonyát és a chorizot, jól összekavarjuk. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és közben meg-meg kavargatva kb. 30-40 percig sütjük.
  3. A dresszinghez a chilit megmossuk, kettévágjuk, a magokat kivágjuk, vékony szeletekre vágjuk. A lime levet elkeverjük a chilivel, az áttört fokhagymával és sóval, majd apránként hozzákeverjük az olajat.
  4. A paprikát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, mossuk, vékony gyűrűkre vágjuk. A salátát megtisztítjuk, mossuk, salátacentrifugába megpörgetjük, majd falatnyi darabokra tépkedjük.
  5. A kolbászos burgonyát kivesszük a sütőből, kb. 10 percig hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a paprikát, hagymát és a salátát, meglocsoljuk a dresszinggel, és jól összekavarjuk. 30 percig hagyjuk állni. Sóval, borssal ízesítjük, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3184
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nincs chorizonk, jó lesz a finom magyar paprikás kolbász is.

Hozzávalók

Saláta

Dresszing

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek