r
Nosalty Logó

Chorizo zöldségekkel és quinoával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Chorizo zöldségekkel és quinoával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 563 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1127 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 87 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1557.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    1289 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1933 micro
Összesen 563 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3114.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1098 mg
  • Nátrium
    1197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    921.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    435 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    323 micro
  • β-karotin
    2578 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3867 micro
Összesen 1127 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    399 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 87 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A quinoát a forró vízben kifőzzük, kb. 10-15 perc.
  2. A két tojást keményre főzzük. Persze ízlés szerint hagyhatjuk a sárgáját folyósan is, ha úgy szeretjük.
  3. A chorizo-t felszeleteljük, és serpenyőben közepes lángon a saját zsírját megpirítjuk 3-5 perc alatt.
  4. Közben felkockázzuk a paradicsomot, és hozzáadjuk.
  5. A fokhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, a paradicsomra dobjuk.
  6. A zöldbabot felszeleteljük, és a chorizo-s paradicsomhoz keverjük.
  7. Az újhagymát felszeleteljük, és a zöldségekhez adjuk.
  8. A chorizo-s zöldségeket két tálon elosztjuk, a megfőtt, leszűrt quinoát ráhalmozzuk, és a főtt, kettévágott tojással tetézzük.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 646
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 13.

Ajánló

Zöldbab helyett használhatunk borsót vagy tűzbabot, ami a futóbabra hasonlít, csak nagyobb a termése, lapos és zöld. Igazán a nyári, friss zöldségekkel finom, de mélyhűtött babbal is készíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors nyári étel, ami pikáns is. A hőségben is megkívánja az ember a csípős ételeket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek