r
Nosalty Logó

Chilis-gyömbéres garnélapástétom baguettel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Chilis-gyömbéres garnélapástétom baguettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pástétomhoz

A bagetthez

Összesen 775 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pástétomhoz

A bagetthez

Összesen 1552 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pástétomhoz

A bagetthez

Összesen 239 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2511.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    1433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 775 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    73.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5023.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1046 mg
  • Nátrium
    2866 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1552 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A pástétomhoz

A bagetthez

Elkészítés

A pástétomhoz

  1. A garnélát, ha kell megtisztítjuk.
  2. A serpenyőben kevés olíván a fokhagymákat megdinszteljük, hozzáadjuk a garnélákat, meglocsoljuk pici citromlével, megpirítjuk, és a fehérborral, a balzsamecettel felöntjük.
  3. Meghintjük chilivel, gyömbérrel, bazsalikommal. Pár perc alatt kész is, vigyázzunk ne süssük túl.
  4. Aprítóba átmerjük, hozzáadjuk a majonézt, tejszínt, krémsajtot, parmezánt, pici sót és borsot. Összeaprítjuk, keverjük. Utána ízesítjük, ha szükséges még egy kis chilivel és gyömbérrel.
  5. A bagettszeleteket megkenjük fokhagymával, és bazsalikomos/ oreganos olívaolajon megpirítjuk.
  6. Rákenve, vagy mellé kis tálkában tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2920
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc tengeri fogásaim a garnéla, a királyrák, a homár. Sajnos nem élünk olyan helyen, ahol mindennapos étkezéseink része lehet - valamint az ára miatt sem -, olykor mégis belecsempészhetjük egy napunkba.

Hozzávalók

A pástétomhoz

A bagetthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!