r
Nosalty Logó

Chilis bab 10. - salátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Chilis bab 10. - salátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A babhoz

A salátához

Összesen 825 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A babhoz

A salátához

Összesen 3297 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A babhoz

A salátához

Összesen 136 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2316.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    893 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 825 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    265.1 g

Zsír

  • Összesen
    79.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9267.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1375 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    830 mg
  • Foszfor
    3273 mg
  • Nátrium
    3572 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    1379 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1902 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1638 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    570 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 3297 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

A babhoz

A salátához

Elkészítés

A babhoz

  1. Odatesszük a chilit. az apróra vágott hagymát/fokhagymát, üvegesre pároljuk egy kicsi olajon, majd rádobjuk az apróra vágott paradicsomot és a darált húst. Megpirítjuk, nagyon enyhén fűszerezzük (só, bors, pirospaprika, de nagyon kevés, mert a chilis por és a konzervek sósak, épp csak annyi kell, hogy a hús azért ne natúrban főjön meg), pörköltet főzünk, amit a végén egészen zsírjára pirítunk.
  2. Amíg fő a hús, elkészítjük a salátát és a szószt.
  3. Lereszeljük a fokhagymát, az uborkát, sózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk, amíg a zöldségeket apróra daraboljuk. A fokhagymás uborkát kinyomkodjuk, majd elkeverjük a tejföllel. Ha szükséges, utánasózzuk-borsozzuk.
  4. A szószt és a natúr salit külön edényben berakjuk a hűtőbe.
  5. Felkockázzuk az erős paprikát és a két konzervvel együtt hozzáadjuk a készre főzött húshoz. (Én a natúr zöldségkonzerv levét le szoktam önteni, a chilis mehet az edénybe). puhára főzzük a babot (ez max 10-15 perc szokott lenni). Ha nagyon sűrű, kicsi vízzel higítható.
  6. Végül a kész babos alaphoz hozzáadjuk a chiliport, amit kb. 1 dl-nyi vízzel előtte kikeverünk.
  7. Ezzel már csak felfőzzük (1-2 perc), és kész a bab is.
  8. Reszelt sajttal, a behűtött salátával, szósszal tálaljuk. Kenyérrel vagy anélkül is fogyasztható. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7131
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 03.

Ajánló

A salátába szoktam még fetakockákat tenni, úgy önmagában, pirítóssal is laktató. A szósz elkészíthető tejföl helyett natúr joghurtból vagy kefírből is, akkor némileg lightosabb verziót kapunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan étel van az étlapunkon, amelyet félkész/kész ételekből csinálok. Ez az egyik, nagyon szeretjük. Ráadásul hamar kész is van, nem kell fél napokat a konyhában tölteni. (Igazából a hús megfőzése az, ami időigényesebbé teszi, de hát ott meg nem kell mellette állni.) Ha nincs időnk, és villámgyorsan szeretnénk elkészíteni, akkor a darált hús helyett karikákra vágott virslivel is elkészíthető, de egyrészt kicsit sós lesz a végeredmény (nekem legalábbis), másrészt közel sem olyan finom, mint húsból. Viszont ha éhen halás ellen kell valami gyorsat összedobni, akkor úgy 15 perc alatt kész. Virsli megpirít, bele a bab, a végén a chilipor és kész is.

Hozzávalók

A babhoz

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?