r
Nosalty Logó

Chicago style pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Séfbácsi92
Chicago style pizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1129 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4505 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 195 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3017.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1019 mg
  • Nátrium
    1142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1193 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    35955 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 1129 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    260.3 g

Zsír

  • Összesen
    170.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12069.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    2173 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    820 mg
  • Foszfor
    4075 mg
  • Nátrium
    4568 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    491.7 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1318.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1088 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    4774 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    728 micro
Összesen 4505 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6286 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Egy tálba öntünk 3,3 dl meleg vizet, beletesszük a cukrot, olajat, élesztőt, és hagyjuk felfutni kb. 5 perc alatt.
  2. Egy nagy keverőtálba összekeverjük a liszteket 1 teáskanál sóval.
  3. Összekeverjük a hozzávalókat, majd robotgéppel vagy kézzel dagasztjuk, amíg egyöntetű tésztát kapunk.
  4. Lefedjük, és 1 órán át kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket.
  5. A vöröshagymát felaprítjuk, és a kinyomott fokhagymával kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig sütjük.
  6. Ha kész, beleöntjük a sűrített paradicsomot, hozzáadjuk a bazsalikomot, oregánót, paprikakrémet, és ízlés szerint megsózzuk. Az egészet összefőzzük, majd adunk hozzá 1 evőkanál lisztet, hogy besűrűsödjön.
  7. Levesszük a tűzről, és elkezdjük összeállítani a pizzát. A tésztát kör alakúra nyújtjuk, akkorára, hogy a formát a pereméig befedje. Ne legyen nagyon vékony a tészta különben nem tartja meg a tölteléket. A tészta kb. 35 cm-es tortaformához vagy serpenyőhöz elég.
  8. Kockákra vágjuk a mozzarellát, és sorban az aljára pakoljuk. Utána ráhalmozzuk a bolognai ragut, és szépen elterítjük. A tetejére reszeljük a trappista sajtot, és a végén megszórjuk fekete borssal.
  9. 200 fokon légkeveréssel kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3042
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 07.

Ajánló

Szeretem a pizzát, mert igazi maradékmentő. Ha unjuk a spagettit, a megmaradt ragut felhasználhatjuk a pizzához. Fordítva is működik :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chicago style pizza
Séfbácsi92 28 recept

Régi vágyam volt kipróbálni a deep dish pizzát, de sajnos a környéken sehol nem sütnek ilyet, így gondoltam, saját magam készítek egyet bolognai raguval. Szerintem finomabb, mint a hagyományos pizza, és mivel jól meg lehet tölteni hússal, laktatóbb is.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek